Castratie reu

Bij de reu is castratie niet standaard noodzakelijk. Als uw hond geen problemen heeft of geeft, kunt u hem intact laten. De redenen voor een castratie kunnen zijn:

  • Een constant terugkerende voorhuidontsteking. De hond heeft dan groene of gele afscheiding.
  • Gedragsproblemen, zoals dominantie of vervelend gedrag met loopse teven in de buurt.
  • Vergrote testikel of prostaatproblemen. Bij prostaatproblemen heeft de hond problemen met de ontlasting of met plassen. Soms verliest hij bloeddruppels uit de penis.

Bij castratie van uw hond worden beide testikels verwijderd. Net voor de balzak wordt een snee in de huid gemaakt, waardoor de testikels verwijderd worden. Wat evenals bij teven als nadeel wordt aangegeven is dat de hond  wat makkelijker dik wordt. Dit heeft u volledig zelf in de hand en is een kwestie van de hoeveelheid voeding aanpassen en meer bewegen.

Er is ook een implantaat om tijdelijk het effect van een castratie te verkrijgen. Dit implantaat wordt door middel van een injectie onder de huid aangebracht. Het verlaagt het testosteron bij de reu waardoor hij onvruchtbaar wordt en minder belangstelling heeft voor het vrouwelijk geslacht. De werking van dit implantaat is minimaal 6 maanden.

Reacties zijn afgesloten.