Vruchtbaarheidsbegeleiding

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Voor een goed economisch rendement van een melkveebedrijf en een gezonde koe die lang meegaat is een goede vruchtbaarheid van groot belang.

Tijdens de begeleiding van de vruchtbaarheid wordt er aandacht geschonken aan dieren die:

  • Nog niet tochtig gezien zijn na bijvoorbeeld 60 dagen na afkalven
  • Dieren voor drachtigheidsonderzoek
  • Dieren met afwijkende tochtigheidspatronen
  • Dieren met afwijkende uitvloeiing

Wij maken bij het beoordelen van de eierstokken en baarmoeder gebruik van de scantechniek met behulp van een mobiel echo apparaat. Deze geeft ons veel meer informatie dan de oude methode door middel van opvoelen.

Een goede vruchtbaarheid wordt door vele andere oorzaken bedreigd. Een vruchtbaarheidsbegeleiding is daarom niet alleen maar dieren onderzoeken op drachtigheid. Door aandacht te schenken aan andere bedreigende oorzaken worden betere resultaten behaald.

Wij zullen bij vruchtbaarheidsbegeleiding daarom ook aandacht schenken aan de verse koeien. De toestand waarin deze dieren zich bevinden geeft ons heel veel informatie over de droogstandsperiode en hoe de dieren deze doormaken. Een vruchtbaarheidsstoornis kan een onderdeel vormen van een veel groter omvattend probleem. De moderne dierenarts is bij uitstek geschikt om deze problemen te doorgronden en u van advies te dienen. Onze praktijk kan u daarbij van dienst zijn.

Zie ook begeleiding volgens Het Deense Systeem.

Reacties zijn afgesloten.